When the body moves, the mind changes

springende vrouw

Een prachtige uitspraak die deze week het weekthema van Pulsar is en die ik graag overneem voor mijn nieuwsbrief. Want uit ervaring weet ik dat dit zo waar is. Door je lichaam te bewegen en fysiek in beweging te komen, komt er ook beweging in je geest, in je gedachten, je gevoelens. Dat ken je vast zelf ook wel uit ervaring. Als je ergens over aan het piekeren bent of je voelt je ellendig dan heb je de neiging om stil op de bank te gaan zitten. Meestal blijf je dan in hetzelfde rondje van je gedachten draaien en lijkt het alleen maar vaster te gaan zitten. Terwijl als je op staat en iets gaat doen, een eindje wandelen, een simpel huishoudelijk klusje of wat dan ook waarbij je fysiek in beweging komt, er ook weer beweging in je gedachten komt, het kan weer gaan stromen. Na gaan zitten denken over je gedoe helpt je niet. In beweging komen wel. Vooral als je je aandacht daarbij in je lichaam brengt. Dus als je wandelt je bewust te zijn van je voeten op de grond, de beweging in je heupen en je schouders. Of als je op gaat ruimen in huis je aandacht in je handen te brengen en te voelen wat je vastpakt. Dit haalt je aandacht weg bij je gedachten waardoor er ruimte ontstaat voor iets nieuws. Een nieuwe ervaring, een nieuw inzicht, een nieuw perspectief van waaruit je tegen dezelfde situatie aankijkt.

Aangezien onze gedachten soms erg hardnekkig kunnen zijn, valt het niet altijd mee om ze los te laten. Juist dan helpt bewegen. En hoe intenser je beweging is, hoe makkelijker je aandacht naar je lichaam gaat. Even lekker wild dansen op je favoriete nummer, een stuk hard lopen/rennen of wat mijn man vaak doet een stapel hout gaan hakken. Door stil te zitten gaat je energie vastzitten in je hoofd en door flink te bewegen kun je deze vastgezette energie weer door laten stromen door je hele lichaam en kom je uit de benauwde ruimte van je gedachten.

Maar ook als je niet vast zit in je hoofd kan beweging je helpen om nieuwe ervaringen te ontdekken. Je lichaam heeft zoveel wijsheid in zich opgeslagen en door daarnaar te gaan luisteren krijg je andere informatie over jezelf die vernieuwend en verrassend kan zijn. In bewustzijn verbinding maken met je lichaam opent een deur naar je ziel. Dit is wat ik zelf al regelmatig ervaren heb en wat ik iedereen gun.

Volg me ook op:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
SHARE
Wil jij ook meer bezieling en vreugde in je leven?
Download dan nu gratis mijn Ebook!

nieuwe omslag ebook

Comments

comments