WAT JIJ ZEGT EN DOET KOMT VAN BINNENUIT EN DAARMEE RAAK JE MIJ IN MIJN HART. HET IS NIET MECHANISCH MAAR OPRECHT EN DOORLEEFD.”(ANS)

Avelien als trainster

Ik heb al vaker een workshop bij Avelien gevolgd en zij gebruikt in haar werk vaak dans en stembevrijding. Een paar jaar geleden vond ik dat nog doodeng!! Ondanks dat zij al heel veel jaren mijn hartsvriendin is was de eerste keer dat ze dat in een workshop ging gebruiken voor mij reden om heel zenuwachtig te worden haha. Maar nu geniet ik er zo van!!! Heeft vooral te maken met haar uitnodigende manier van werken en je ruimte geven, zonder oordelen, in volledige acceptatie van wat er ook maar is. Ik heb heerlijk staan dansen en heb me laten raken door het thema en de muziek! Gevoeld waar ik me genoeg voel en waar ik graag wil groeien en waar ik naar verlang. (Ellen over “Jij bent genoeg!”)

“Je Lust en je Leven” dag gaat over smaak krijgen van jouw manier van vrouwelijkheid en over gezien worden. De ontspanning en rust waarmee Avelien deze dag draagt, creëert een veilige en aangename sfeer. (Caroline)

Wat ik goed vind aan haar workshop is de diversiteit van dansen, schrijven en praten. Wat ik meeneem uit deze dag is het feit dat ik me zo openlijk heb uitgesproken over mijn vrouw-zijn en ik kijk nog regelmatig terug naar de tekst die ik geschreven heb. (Lucienne)

Door de lichaamsoefeningen kwam ik terug bij mijzelf en het thema seksualiteit raakte mij op allerlei lagen. De rustige en uitnodigende begeleiding van Avelien gaf me het vertrouwen om me mee te laten nemen naar een voor mij onveilig gebied. Het heeft me over een drempel geholpen. Ik ben nieuwsgierig geworden naar de beleving van mijn sensuele energie en ik wil leren daarmee krachtiger in het leven te staan. (Margot)

Ik vond het een geweldige ervaring om deze workshop “Je lust en je Leven” mee gedanst te hebben. Ik heb stappen gezet om op een “belevende bewegende“ wijze dicht bij mijzelf te kunnen en te durven zijn. Het thema seksualiteit in woorden, delen en van daaruit dansend vorm geven. Bijzonder en met mooie vrouwen om mij heen! (Astrid)

Ik vond de workshop vele malen breder dan vrouwelijke energie en sexualiteit; het is echt luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Want dat lichaam weet gewoon alles al! Je gebruikt je lichaam als een pijlstok of een spiegel. Hoe sta ik er op dit moment voor? Dat werd tijdens de workshop heel helder en duidelijk. Naast een mooie herinnering heb ik er ook een concrete actie aan overgehouden die me verder op weg helpt. Dank je wel. (Petulia)

Prachtig wat een vertrouwen Avelien zo snel in de groep weet te creëren. Haar openheid heeft me echt geraakt. (Susan)

 

Voor mij is het belangrijkste wat is gebeurd het feit dat ik mijn verdriet kon voelen en mijn tranen kon laten gaan. (anoniem)

Avelien begeleidt zo dat iedereen haar eigen ding doet en haar eigen grenzen respecteert. (Anneke)

Avelien begeleidt door er te zijn, als een heel mooi voorbeeld. Dat is erg fijn! (Vanja)

Recensie in nieuwsbrief van LIEF voor jezelf van Sandy geschreven op 3 februari 2013:

Geniet van je leven, geniet van je lijf!

In mijn #LIEFvoorjezelf zoektocht kom ik regelmatig dingen tegen die ik graag met mijn lezers wil delen. Zo volgde ik onlangs een workshop bij Levensgenieter Avelien Jansen, welke ik je niet wil onthouden.
Uit ervaring weet ik dat het niet altijd even makkelijk is om liefdevol met je eigen lichaam om te gaan. Om het liefdevol te bekijken en aan te raken. Tijdens “Je Lust & Je Leven” leerde ik om een dag lang op een heel andere manier dan ik gewend ben met mijn lichaam bezig te zijn. Onder andere vrije dans en diverse andere oefeningen dragen deze dag bij aan een andere lichaamsbeweging. “Je Lust en je Leven” is een dag vol aandacht voor jezelf, waarin jij centraal staat, bewustwording en lichaamsbeleving en dat te midden van een kleine groep mooie vrouwen. Avelien heeft het vermogen om in een noodtempo een veilige sfeer te creëren, waardoor je makkelijk je verhaal deelt en je openstelt voor de mogelijkheden die deze dag je kan brengen. Een aanrader! (Sandy)

Stembevrijding

 

‘Ik heb me nog nooit ergens zó ontspannen en vertrouwd gevoeld. Het was voor mij zeer heilzaam. Ik merk dat ik nu veel beter mijn ruimte kan nemen en dat mijn stem krachtiger en vrijer is geworden.’ -Ada-

De reis die ik met Avelien, Evert en mijn vijf andere reisgenoten heb gemaakt voelde als een veilig avontuur, waarbij alles gezegd mocht worden, niks raar was en ik gewoon ik mocht zijn. Het was een prachtige reis, waarbij ik veel gelachen heb, emotioneel was, maar die me vooral geleerd heeft dat ik de moeite waard ben, dat ik er mag zijn! Ik heb kunnen loslaten en omarmen, ik heb mogen waarnemen en mogen voelen. Met een rugzak vol “Liefde voor het Leven” ben ik op de eindbestemming van deze reis aangekomen en verlang er naar om mijn (levens)pad vol overgave te vervolgen.

Dankzij deze training heb ik mijn leven terug, dank jullie wel! -Pietsje-

Ik zat in een diep rouwproces na het overlijden van mijn man. Tijdens deze training heb ik mijn identiteit teruggevonden en is mijn verdriet een onderdeel van mezelf geworden ipv een emotie die steeds met me aan de haal ging. Ik voel heel sterk dat er veranderingen in gang gezet zijn, waardoor ik een wereld aan mogelijkheden zie om mijn leven weer inhoud te geven.

Maar vooral heb ik geleerd dat ik voor mezelf màg kiezen. Dankzij jullie begeleiding lukte het steeds opnieuw om diep te reiken naar datgene wat mij bezig houdt, echt en eerlijk naar binnen te kijken en dat dan kunnen en durven uiten. Zowel pijn, verdriet maar vooral ook intense vreugde konden zo aan de oppervlakte komen. -Mo-

Uit ervaring weet ik hoe krachtig het werkt als je met thema’s aan de slag gaat en daarbij gebruik maakt van beweging en de stem. Die wetenschap was voor mij aanvankelijk een drempel; had ik wel ‘zin’ in confrontatie met mezelf en mijn gedoe?
Geen moment heb ik er spijt van gehad. De 7 thema’s van de Latifa zijn heel wezenlijk en de workshops van Avelien en Evert nodigen echt uit om te ervaren, betekenis te geven en uit te proberen.

Er is bij mij een diep besef ontstaan wat echt belangrijk is in mijn leven en een sterk verlangen (bereidheid) om daar voor te kiezen. -Jikke-

De inhoud van de serie is op jullie site helder omschreven met duidelijke eindresultaten, dat vond ik fijn (dat ze ook nog echt gerealiseerd zijn helemaal!) Dat daar dans bij hoort, is helemaal een fijne combinatie! Het is mooi dat een ieder zijn eigen koers bepaalt en tegelijk wel samen reist. Gedurende de reis neem je elkaar mee in ieders eigen ontdekkingen. Jullie sluiten mooi op elkaar aan en weten het voor mij als deelnemer een veilige en avontuurlijke reis te maken. Dat is fijn en daardoor kom je echt verder!

Ik heb ervaren dat het fijn is om jezelf te laten zien en te laten horen. Dat zet echt dingen in beweging die anders zouden blijven liggen of heel traag op gang zouden komen. Om je eigen stem kom je niet heen! -Liesbeth-

“Voluit Leven heeft een mooie opbouw van 7 stappen die rust, duidelijkheid en richting geeft. Ik voelde me gezien en gesteund in mijn proces. Zonder oordeel, zachtmoedig en toch telkens doeltreffend en raak.

Mijn hele lijf stroomde na afloop telkens van energie en lichtheid.

Al met al: Doe eens gek! Meld je aan. Gun het je zelf. Het is de moeite waard en een kado aan je eigen ontwikkeling.” – Anna –

“Door de liefdevolle en aandachtige begeleiding van Evert en Avelien heb ik ontdekt dat ik meer durf dan ik denk.

Mezelf zien met alles wat zich daarbij aandient en ervaren dat dat oké is. Ik hoef niet persé een verbeterde versie van mezelf te worden, ik ben goed zoals ik ben.

Het is heel prettig dat er alle tijd wordt genomen om bij je gevoel aan te komen. Voor mij heel belangrijk omdat ik de neiging heb me (eerst) af te stemmen op mijn omgeving voordat ik mezelf toesta om te voelen wat ik zelf wil.”

Evert en Avelien doen geen ‘goeroekunstje’, maar zijn echt, hebben ook hun eigen worstelingen en durven die te laten zien. En dat
raakt mij diep.” – Evelien –

Wat Avelien en Evert goed kunnen is

Je de ruimte bieden gewoon te zijn. En door de diverse oefeningen je de mogelijkheid geven om dat weer te ervaren. Om onbekende gebieden in jezelf te (her)ontdekken.

Daar is tijd voor.  Ik heb altijd ervaren dat er voldoende tijd voor mij was tijdens de oefeningen.

Ze kijken, observeren en reflecteren zonder oordeel. Het is zoals het is. Dat geeft een enorme vrijheid.  – Ellis –

Avelien als coach

“Het is een grote kracht van Avelien je te helpen ontdekken waar je staat en wat je wilt. Ze weet je daarbij heel goed uit te dagen voorbij (schijnbare) onmogelijkheden en je eigen gedoe te kijken. Ik ben iedere keer weer onder de indruk van de ruimte die ze aan anderen weet te geven en hoe ze mensen weet uit te nodigen zichzelf te zijn. Haar vermogen om van het leven te genieten is zeer inspirerend.” (Ellen)

“Het is een intensieve tijd voor mij en onze gesprekken waren mooi en belangrijk en hebben me veel houvast gegeven. Mijn dank daarvoor!” (Hans)

“Wat jij zegt en doet komt van binnen uit en daarmee raak je mij in mijn hart. Het is niet mechanisch maar oprecht en doorleefd.” (Ans)

“Avelien heeft mij geholpen om weer een stukje van mijn eigen handleiding te ontdekken. Door haar enthousiasme, openheid en geduld voelde ik mij meteen bij haar op mijn gemak. We hebben samen stemoefeningen gedaan en fijne gesprekken gevoerd, daarbij gaf ze vele praktische inzichten en tips. Heel waardevol!” (Ginette)

Avelien heeft me liefdevol en zacht aan het werk gezet. Ik vond het fijn dat we leeftijdsgenoten waren en ervaringen konden delen. Dat voegde iets toe en was troostend tegelijk. Haar steun, gerichte aandacht en energie gaven ruimte om mijn dingen aan te gaan, los te laten en uit te rusten. Het afwezig zijn van oordeel heb ik als leerzaam ervaren. Ik heb mede hierdoor kunnen oefenen met uiten en mijzelf laten zien. (Josje)

Meteen bij het kennismakingsgesprek vielen Aveliens doortastendheid en to the point komen in combinatie met een warme en liefdevolle uitstraling bij mij in goede aarde.
In het coachingstraject dat volgde erkende Avelien mij in het pijnlijke stuk waarin ik zat, de onmacht die ik voelde en waar ik me geen raad mee wist. Ze pakte feilloos die zaken uit mijn verhaal waar mijn pijn, frustratie en onvermogen vastzaten. Door dit te benoemen en bespreekbaar te maken ging wat vastzat weer stromen. Er kwamen tranen en opluchting. Licht op de zaak. In een tiental gesprekken verspreid over een jaar heb ik in samenwerking met Avelien helder gekregen waar ik ruimte voor wil en hoe ik verder wil.
Wat me het sterkst bijblijft, is hoe veilig ik me voelde bij Avelien. Alles is bespreekbaar. Respectvol, oordeelloos en glashelder heeft ze me begeleid. Ik accepteer en zie situaties onder ogen zoals ze zijn, maak van daaruit volgende stappen en keuzes. Ik beleef en doe alles met zoveel meer plezier en blijheid dan ervoor. En er openen zich nieuwe deuren in mijn leven. (Renny)

Ik heb de begeleiding van Avelien als heel prettig ervaren. Er was ruimte voor mijn verhaal en mijn doelen. De gebruikte werkvormen waren passend, bijvoorbeeld een geleide meditatie. Door de gesprekken heb ik mijn koers in mijn leven weer aangescherpt.