Jemen

Avelien als trainster

Ik heb al vaker een workshop bij Avelien gevolgd en zij gebruikt in haar werk vaak dans en stembevrijding. Een paar jaar geleden vond ik dat nog doodeng!! Ondanks dat zij al heel veel jaren mijn hartsvriendin is was de eerste keer dat ze dat in een workshop ging gebruiken voor mij reden om heel zenuwachtig te worden haha. Maar nu geniet ik er zo van!!! Heeft vooral te maken met haar uitnodigende manier van werken en je ruimte geven, zonder oordelen, in volledige acceptatie van wat er ook maar is. Ik heb heerlijk staan dansen en heb me laten raken door het thema en de muziek! Gevoeld waar ik me genoeg voel en waar ik graag wil groeien en waar ik naar verlang. (Ellen over “Jij bent genoeg!”)

“Je Lust en je Leven” dag gaat over smaak krijgen van jouw manier van vrouwelijkheid en over gezien worden. De ontspanning en rust waarmee Avelien deze dag draagt, creëert een veilige en aangename sfeer. (Caroline)

Wat ik goed vind aan haar workshop is de diversiteit van dansen, schrijven en praten. Wat ik meeneem uit deze dag is het feit dat ik me zo openlijk heb uitgesproken over mijn vrouw-zijn en ik kijk nog regelmatig terug naar de tekst die ik geschreven heb. (Lucienne)

Door de lichaamsoefeningen kwam ik terug bij mijzelf en het thema seksualiteit raakte mij op allerlei lagen. De rustige en uitnodigende begeleiding van Avelien gaf me het vertrouwen om me mee te laten nemen naar een voor mij onveilig gebied. Het heeft me over een drempel geholpen. Ik ben nieuwsgierig geworden naar de beleving van mijn sensuele energie en ik wil leren daarmee krachtiger in het leven te staan. (Margot)

Ik vond het een geweldige ervaring om deze workshop “Je lust en je Leven” mee gedanst te hebben. Ik heb stappen gezet om op een “belevende bewegende“ wijze dicht bij mijzelf te kunnen en te durven zijn. Het thema seksualiteit in woorden, delen en van daaruit dansend vorm geven. Bijzonder en met mooie vrouwen om mij heen! (Astrid)

Ik vond de workshop vele malen breder dan vrouwelijke energie en sexualiteit; het is echt luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Want dat lichaam weet gewoon alles al! Je gebruikt je lichaam als een pijlstok of een spiegel. Hoe sta ik er op dit moment voor? Dat werd tijdens de workshop heel helder en duidelijk. Naast een mooie herinnering heb ik er ook een concrete actie aan overgehouden die me verder op weg helpt. Dank je wel. (Petulia)

Prachtig wat een vertrouwen Avelien zo snel in de groep weet te creëren. Haar openheid heeft me echt geraakt. (Susan)

 

Voor mij is het belangrijkste wat is gebeurd het feit dat ik mijn verdriet kon voelen en mijn tranen kon laten gaan. (anoniem)

Avelien begeleidt zo dat iedereen haar eigen ding doet en haar eigen grenzen respecteert. (Anneke)

Avelien begeleidt door er te zijn, als een heel mooi voorbeeld. Dat is erg fijn! (Vanja)

Recensie in nieuwsbrief van LIEF voor jezelf van Sandy geschreven op 3 februari 2013:

Geniet van je leven, geniet van je lijf!

In mijn #LIEFvoorjezelf zoektocht kom ik regelmatig dingen tegen die ik graag met mijn lezers wil delen. Zo volgde ik onlangs een workshop bij Levensgenieter Avelien Jansen, welke ik je niet wil onthouden.
Uit ervaring weet ik dat het niet altijd even makkelijk is om liefdevol met je eigen lichaam om te gaan. Om het liefdevol te bekijken en aan te raken. Tijdens “Je Lust & Je Leven” leerde ik om een dag lang op een heel andere manier dan ik gewend ben met mijn lichaam bezig te zijn. Onder andere vrije dans en diverse andere oefeningen dragen deze dag bij aan een andere lichaamsbeweging. “Je Lust en je Leven” is een dag vol aandacht voor jezelf, waarin jij centraal staat, bewustwording en lichaamsbeleving en dat te midden van een kleine groep mooie vrouwen. Avelien heeft het vermogen om in een noodtempo een veilige sfeer te creëren, waardoor je makkelijk je verhaal deelt en je openstelt voor de mogelijkheden die deze dag je kan brengen. Een aanrader! (Sandy)

Stembevrijding

 

‘Ik heb me nog nooit ergens zó ontspannen en vertrouwd gevoeld. Het was voor mij zeer heilzaam. Ik merk dat ik nu veel beter mijn ruimte kan nemen en dat mijn stem krachtiger en vrijer is geworden.’ -Ada-

[/vc_column_text]
[/vc_column][/vc_row]

De reis die ik met Avelien, Evert en mijn vijf andere reisgenoten heb gemaakt voelde als een veilig avontuur, waarbij alles gezegd mocht worden, niks raar was en ik gewoon ik mocht zijn. Het was een prachtige reis, waarbij ik veel gelachen heb, emotioneel was, maar die me vooral geleerd heeft dat ik de moeite waard ben, dat ik er mag zijn! Ik heb kunnen loslaten en omarmen, ik heb mogen waarnemen en mogen voelen. Met een rugzak vol “Liefde voor het Leven” ben ik op de eindbestemming van deze reis aangekomen en verlang er naar om mijn (levens)pad vol overgave te vervolgen.

Dankzij deze training heb ik mijn leven terug, dank jullie wel! -Pietsje-