veertje op hand

Vrouwencirkels

Een drie-luik van vrouwencirkels in Groningen die je los van elkaar of als één geheel kunt volgen. Elke ochtend heeft zijn eigen thema.

1. Verzachten in je lichaam

Ons lichaam is de poort naar onze levenslust en levensvreugde. Juist voor ons vrouwen is ons lichaam ons belangrijkste instrument. Ze draagt zoveel wijsheid in zich en ze wil ons zo graag van dienst zijn met al haar gevoeligheid. En ze heeft veiligheid nodig om zich hierin te openen. Daarom gaan we in de bedding van het samenzijn met andere vrouwen voelen hoe het nu in ons lichaam is. Waar het leeft en stroomt én wat ze je wil vertellen over haar behoeftes en verlangens.

 

In deze ochtend gaan we dansen, ademen en stil worden om de taal van ons lichaam te verstaan. We gaan onze zintuigen activeren om de subtiliteit van onze sensaties op te merken. We gaan ruimte geven aan alles wat ze op dit moment ervaart en kenbaar wil maken. Dat kan vreugde zijn maar wellicht ook oude pijn die (onbewust) in je lichaam opgeslagen ligt en er naar verlangt om bevrijd te worden. Er hoeft niets en er mag heel veel. De intentie is om te verzachten naar jezelf en je thuis te gaan voelen in je eigen lichaam, precies zoals het nu is.

 

Eerstvolgende datum: 15 mei 2024 van 9.30 – 12.30 uur

Locatie: Studio 10 van Edanz in Groningen

Kosten: €35,00 (als je aan de hele drie-luik meedoet, betaal je €90,00)

 

2. Jouw waarheid is een groot geschenk

 

In deze ochtend gaan we ons richten op onze stem en alles wat er in ons gehoord wil worden. Er is vaak zoveel dat we inhouden, uit angst om afgewezen te worden omdat we niet begrepen worden of dat het teveel is of gek of niet gepast. En elke keer als we ons inhouden geven we onszelf onbewust de boodschap dat we er dus niet helemaal mogen zijn. Terwijl ons verlangen juist is om gekend te worden en helemaal welkom te zijn zoals je bent.

 

Je stem is verbonden met het spreken en leven van jouw waarheid. Dat is spannend omdat het kwetsbaar is en er weinig is om je achter te verschuilen. En juist bij vrouwen zit er vaak een flinke blokkade op hun stem. Omdat ze geleerd hebben zich aan te passen en niet teveel ruimte in te nemen. Terwijl zij ook degenen zijn die de waarheid vaak heel goed aanvoelen met al hun sensitiviteit.

 

Het mooie aan het werken met stembevrijding is, dat dit zonder woorden gaat, voorbij aan ons hoofd en alle verhalen die we vaak wel kennen en al zo vaak verteld hebben. Maar puur door eenvoudige klanken te maken. En het is prachtig om daarin te ontdekken dat jouw waarheid, dat wat echt in jou leeft en geuit wil worden, een groot geschenk is. Voor jezelf én voor de ander.

 

Eerstvolgende datum: 29 mei 2024 van 9.30 – 12.30 uur

Locatie: Studio 10 van Edanz in Groningen

Kosten: €35,00 (€90,00 als je aan de hele drie-luik meedoet)

3. Verbinding en intimiteit 

 

Misschien wel het diepste verlangen van de mens is om geliefd en gewaardeerd te worden. Om in verbinding met een ander te leven en daarin helemaal jezelf te kunnen zijn. En tegelijk is dit ook super spannend. Om de oprechte ontmoeting aan te gaan en jezelf helemaal in te brengen met alles wat er in jou leeft. Voor mij is het in ieder geval elke keer weer een uitdaging om in verbinding met de ander mijn eigen waarheid te leven. Sterker nog, om helemaal eerlijk en trouw naar mezelf te zijn over wat ik het allerliefste wil.

 

Maar als ik dat wel doe, zijn de vreugde en vervulling die ik daarna voel, de spanning van te voren helemaal waard. Er is weinig zo helend als werkelijk ontvangen en (aan-)geraakt te worden door iemand met een open hart. Daar gaan we in de veilige bedding van deze vrouwencirkel mee oefenen. Juist als vrouwen onderling kunnen we elkaar hier enorm in steunen en oefenen met ons kwetsbaar opstellen. Dat doen we deze keer door onszelf en elkaar aan te raken. Omdat ons lichaam ook hierin onze gids is. Ons lichaam weet precies wat ze wel en niet fijn vindt en kan dat ook heel goed kenbaar maken. De vraag is: durven we daar naar te luisteren?

Eerstvolgende datum: 12 juni 2024 van 9.30 – 12.30 uur

Locatie: Studio 10 van Edanz in Groningen

Kosten: €35,00 (€90,00 als je aan de hele drie-luik meedoet)

Wat anderen er over zeggen:

Ik heb twee ochtenden met Avelien mogen werken en ik heb me zo veilig en welkom gevoeld. Avelien werkt zo zorgvuldig, afgestemd en respectvol….

Het heeft me in een hele fijngevoelige verbinding met mezelf gebracht.

Hannie

 


Het drieluik van Avelien

Dansen, bewegen, stromen, energie

Ademen, voelen, uiten, vibratie

Liefde, contact, grenzen,

Ik ben me bewuster geworden hoe belangrijk het voor mij is om te flierefluiten

Mee zwieren op de muziek

Mee ademen zingen golven op de muziek

Voelen dat ik leef

Blij zijn dat ik dit lichaam heb

Blij zijn met mijzelf

Genieten van de mogelijkheden om door dit lichaam wat ik zo vaak afwijs in staat te zijn liefde te delen

Flierefluiten betekend voor mij beseffen hoe blij ik mag zijn dat ik leef

Het zit gewoon allemaal al in ons

Een ander hoeft het je niet te leren

 

Avelien heeft ons geholpen om weer wakker te worden

Dank je wel


 

In de afgelopen weken heb ik deelgenomen aan een 3-luik van een vrouwencirkel, gecreëerd door Avelien Jansen.

Wat ben ik blij dat ik dit mezelf heb gegund !

Te mogen ervaren dat een groep vrouwen (ca 10) zo eerlijk en kwetsbaar durft te zijn heeft me zo goed gedaan.

Te mogen ervaren dat hier mijn verdriet en mijn tranen welkom waren. Te mogen ervaren dat, wanneer het er gewoon mag zijn, er daarna weer meer ruimte ontstaat.

Juist wanneer het er niet mag zijn blijft iets hangen en wordt de beladenheid steeds groter.

Te mogen ervaren dat je zonder veel woorden te gebruiken toch veel kunt delen, dat ieder haar eigen verhaal heeft, ieder haar eigen struggles. In alle kwetsbaarheid en eerlijkheid gewoon jezelf mag zijn

De verbinding zo voelbaar, de maskers af. Zoals één van de vrouwen zei: Het is eigenlijk al genoeg om zo in deze cirkel te zitten (zonder nog oefeningen te hebben gedaan)

Verbondenheid is zo helend.

Laten we in verbinding gaan met elkaar, zonder maskers, puur en oprecht!

(Gea)