Vrouwentraining

Voluit Vrouw Zijn

Een vrouw die in contact is met haar lichaam en haar vrouwelijke kracht, heeft een natuurlijke schoonheid die je meteen herkent. Deze vrouw straalt. Ze heeft een grote aantrekkingskracht en straalt zowel sensualiteit en levenslust uit, als ook een diepe wijsheid en rust. Zij is thuisgekomen in zichzelf, ontvangt het leven zoals het is en geniet.

Verlang jij er naar om:

Weer te voelen wie jij bent als vrouw met jouw unieke schoonheid, kracht en wijsheid. Te ervaren dat je je fijn, ontspannen en sensueel voelt in je lichaam. Hoe wijs je lichaam is en hoe ze je altijd helpt als je naar haar luistert.

Het leven is bedoeld om van te genieten en het is heerlijk om het voluit en intens te beleven. Dat is voor iedereen mogelijk en het mag. Je mag ervoor kiezen om gelukkig te zijn en te doen waar je blij van wordt. En het is heerlijk om je daarin gedragen en gesteund te voelen door andere vrouwen en het leven.

 

De vrouw is een mysterie dat geleefd en geliefd wil worden.

Helaas zijn veel vrouwen deze natuurlijke staat van zijn kwijt geraakt in hun leven. Als dat zo is, kun je dat o.a. ervaren in:

 • Een knagend gevoel van onvrede

 • Weinig of geen verbinding voelen met je lichaam

 • Voelen dat er meer in je zit dan er nu uitkomt

 • Vermoeidheid, overprikkeling en emoties die je overnemen

 • Het gevoel dat je teveel of juist te weinig bent

 • Ontevreden zijn met je lichaam en je niet (meer) aantrekkelijk voelen

 • Het gevoel dat je niet aan het stuur zit

 • Moeizame relaties met mannen of juist vrouwen hebben

 • Weinig libido en seksueel verlangen ervaren

 • Het gevoel hebben dat je leeft met de handrem er op.

Thuiskomen in jezelf

In deze training maak je weer contact met je lichaam, waardoor er een plek ontstaat om thuis te komen. Jouw basis en kern zullen steeds voelbaarder worden. Wat maakt dat jouw levensenergie en unieke kleur steeds helderder kunnen gaan stralen. Stap voor stap ontdek je wat er gebeurt als jij jezelf en het leven met open hart ontvangt.  En alle delen in jou een plek krijgen. Als vanzelf zal jouw levensenergie weer gaan stromen en zullen innerlijke blokkades minder ruimte innemen. En kom je weer in contact met de diepe levensvreugde die altijd in jou aanwezig is.

the song of your soul2

Je lichaam is je tempel

Je lichaam is je tempel en je relatie hiermee staat deze hele training centraal. Hoe is jouw relatie met je lichaam? In hoeverre ben je aanwezig in je lichaam of leef je vooral in je hoofd? Is er ruimte in jouw lichaam om jouw ziel werkelijk een plek te geven? Naast je tempel is jouw lichaam ook je gids. Want jouw lichaam weet, voelt feilloos aan wat waar is, waar je grenzen liggen en wat je nodig hebt. Jouw lichaam draagt een diepe wijsheid in zich. En is tevens een bron van levensenergie, sensualiteit en genot. Het is jouw veilige haven, jouw toegangspoort naar een vervullend en vreugdevol leven. En dat ziet er voor iedere vrouw anders uit.

Wat er in je diepste innerlijk gebeurt, is je volle liefde waard.


-Rilke-

Veiligheid

Als je merkt dat je moeite hebt om jezelf te voelen en aanwezig te blijven in je lichaam, weet dan dat je niet de enige bent. Veel vrouwen zijn uit contact geraakt met hun lichaam en weten niet meer hoe ze hierin aanwezig kunnen zijn en naar haar kunnen luisteren. Bijna elke vrouw heeft wel een negatieve ervaring opgedaan als het aankomt op het gerespecteerd worden in haar lichamelijke integriteit en grenzen. Wat o.a. leidt tot het verliezen van je gevoel van onschuld. En juist daar ligt de sleutel naar verzachting in jezelf, naar het laten stromen van je energie en het genieten van je sensualiteit. De basis daarvoor is dat je je weer veilig gaat voelen in je eigen lichaam. Jezelf de tijd geven en voelen hoe je lichaam zich in haar eigen tempo weer opent.

Dat kun je haar vertellen. Maar wat ze nodig heeft is om dit elke keer opnieuw weer te ervaren. Dat je naar haar luistert. Dat je haar signalen serieus neemt, ook als je ze met je hoofd niet begrijpt. Om telkens opnieuw Ja te zeggen tegen alles wat je in je lichaam opmerkt. Om je vertrouwen te laten groeien doordat je aan den lijve ervaart dat jouw lichaam altijd weet wat ze wil en wat ze daarvoor nodig heeft.

depositphotos_55956709-stock-photo-women-walking-hand-in-hand

Sisterhood

Deze reis in jezelf zal nog krachtiger zijn in het samenzijn met andere vrouwen. Naast dat jij jouw eigen proces doormaakt en je de aanwezigheid in jezelf vergroot is het enorm helend, bekrachtigend en steunend om te ervaren dat er een bedding is van andere vrouwen. En zul je merken dat je hierdoor nog meer kunt zakken in jezelf. Als vrouwen zich vanuit hun hart en buik met elkaar verbinden ontstaat er een magisch veld waarin alles vrij gegeven kan worden. Alles in jou doet er toe en is van belang. En dit delen met anderen is helen. Je bent niet alleen. En als je je eenmaal gedragen voelt door dit vrouwenveld, raak je dat ook niet meer kwijt. Het is een blijvende bron van voeding en steun waar je altijd naar terug kunt keren.

 

Opbouw van de training

De training is opgebouwd uit 4 blokken van 2 dagen en één individuele sessie.

Blok 1. Veiligheid en aankomen in je lichaam

In dit blok ligt de focus op veiligheid en aankomen in je lichaam. Veiligheid en het leren reguleren van je zenuwstelsel zijn de basis om in je lichaam te kunnen zijn. En dat klinkt zo vanzelfsprekend “in je lichaam zijn”, maar dat is het voor veel vrouwen niet. Het is wel de basis om je levensenergie weer te laten stromen en jouw unieke vrouw zijn te voelen.

Blok 2. Schaduwwerk en verlangen

Wanneer je meer in je lichaam komt en je levensenergie gaat stromen, ga je ook voelen wat je nog mist in je leven en waar je ten diepste naar verlangt. Dit brengt als vanzelf ook innerlijke blokkades, angsten en schaamte aan het licht. Deze delen willen net als al het andere een plek krijgen en doorvoelt worden. Dit alles in een liefdevolle bedding waarin alles welkom is. Vrouwelijke kracht is geworteld in het donker, waar het stil is en je op kunt laden. Je gaat contact maken met je eigen duisternis en ervaren welke wijsheid diep in jou verscholen ligt.

Tussen blok 2 en blok 3 krijgt iedereen een individuele sessie van 1,5 uur.

 

Blok 3. Sensualiteit, intimiteit en genieten

Vanuit het donker keer je jezelf nu weer naar het licht. Waar ligt je passie? Waar word je intens blij van? Je mag genieten en wordt uitgenodigd om vanuit je lichaam uiting te gaan geven aan jouw sensualiteit. Jij bent uniek en juist door te ontdekken met een open hart wie jij als vrouw bent, kun je de vreugde in je leven toelaten en ontvangen waar je naar verlangt.

Blok 4. Verbinding en relaties 

Vanuit de verbinding met onszelf en ons eigen lichaam gaan we ons openstellen voor de verbinding met anderen. Wat kom je daar in tegen? Wat voel je in je lichaam? Hoe zien de relaties in jouw leven er uit? Je gaat oefenen met aanraken, je grenzen stellen, uitspreken wat je het fijnste vindt en het verbinden van je harts-energie met je bekken.

Wat gaan we doen?

Het lichaam is bij alles steeds opnieuw het uitgangspunt, we besteden dan ook veel tijd aan aanwezig zijn in je lichaam en het gewaar worden van wat je lichaam je te vertellen heeft. We werken aan de ene kant met vertraging en verstilling, en aan de andere kant juist met expressie geven aan wat er in je leeft. Werkvormen zijn o.a:

 • Dans

 • Stembevrijding

  Tantrische oefeningen zoals de Wheel of consent

 • Inquiry’s en deelrondes

 • Soulcollages maken

 • Visualisaties en meditaties

 • Aanraakoefeningen

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is voor jou als je voelt dat:

 • Je levensenergie niet stroomt zoals je dat graag zou willen.

 • Je een verlangen voelt om je meer met je lichaam en je vrouw zijn te verbinden.

 • Je nog vaak in je hoofd zit en niet goed bij je gevoel durft te komen.

 • Je een (subtiel) gevoel van onbevredigd zijn ervaart.

 • Je regelmatig moe en uitgeput bent en een gevoel van vitaliteit mist.

 • Je meer wilt genieten van je leven en niet weet hoe je dat kunt creëren.

 • Je nieuwsgierig bent naar jouw eigen sensualiteit en hier meer van wilt genieten.

 • Verlangt naar meer ontspanning, vreugde en bezieling in je leven.

 • Je jouw focus van de buitenwereld af wil halen en tijd wil nemen om je eigen binnenwereld te leren kennen.

 • Je voelt dat er meer in je zit dan er nu uit komt.

 • Het tijd is om verantwoordelijkheid voor je eigen levensgeluk te nemen.

 

Wie ben ik?

 

Ik ben Avelien, 54 jaar en ik inspirena de vrouwentraininger vrouwen om van hun leven te genieten. Dat doe ik vooral door je welkom te heten en je te laten voelen dat je goed bent zoals je bent. Je lichaam is daarbij de basis en ik laat je expressie geven aan wat er in je leeft. Op die manier kun je jezelf bevrijden van je innerlijke blokkades en kan je levensenergie weer vrijuit stromen. Sinds 2006 heb ik mijn eigen onderneming en geef ik coaching, workshops en trainingen in het veld van persoonlijke ontwikkeling, lichaamsbewustzijn en stembevrijding. De laatste jaren heb ik mijzelf steeds meer verbonden met mijn vrouwelijke energie en me verdiept in tantra en mijn eigen seksualiteit. Daarnaast zit ik momenteel volop in de overgang en alle veranderingen die dat met zich mee brengt en zak ik steeds dieper in de wijsheid van mijn eigen lichaam. Ik geniet van mijn leven en ben oa moeder van een prachtige dochter en geliefde van een heerlijke man.

Praktische informatie

De training bestaat uit 4 blokken van ieder 2 dagen + een individueel consult van 1,5 uur. De blokken beginnen op vrijdagochtend 10 uur en eindigen op zaterdagmiddag 16 uur. De locatie is centrum “Zunnekaant” in Orvelte (Dr). Ik werk graag met een kleine intieme groep die uit minimaal 4 en maximaal 6 vrouwen zal bestaan. Vooraf is er een intake-gesprek om van beide kanten te kijken of deze training voor jou nu op dit moment passend is. Ik word tijdens deze training geassisteerd door Joan, die tevens de eigenaresse van de Zunnekaant is.

De eerstvolgende training zal in het najaar 2024 zijn, de data zijn nog niet bekend, maar als je interesse hebt, stuur me dan even een berichtje, dan houd ik je op de hoogte!

De kosten voor de training zijn €1222,00, dat is incl de materiaalkosten en een maaltijd op vrijdagavond. Voor de overnachtingskosten kun je een keuze maken voor een bed op de slaapzaal voor €15 per nacht of voor een pipowagen voor ca €35 per nacht. Ook is het mogelijk om je eigen tent of camper mee te nemen. De kosten zijn dan €10 per nacht.

Wil je je aanmelden of meer informatie over de training, stuur dan een mail naar avelien@delevensgenieter.nl of bel me op 06-25538655