Vrouwenjaartraining

Het belichamen

van de sensuele vrouw in jou

Je lichaam is een prachtig instrument. Het wordt ook wel de tempel van je ziel genoemd. Van de liefdevolle mens die jij van nature bent, een bron van licht en levensenergie. Een vrouw die hier mee in contact is, herken je meteen. Deze vrouw straalt. Ze heeft een grote aantrekkingskracht en straalt zowel sensualiteit en levenslust uit als een diepe wijsheid en rust. Zij is thuisgekomen in zichzelf, ontvangt het leven zoals het is en geniet.

Verlang jij hier ook naar?

Om weer te voelen hoe mooi je bent. Hoeveel creativiteit en levenslust je in je draagt. Hoe wijs je lichaam is en hoe ze je altijd helpt als je naar haar luistert. Het leven is bedoeld om van te genieten en het is heerlijk om het voluit en intens te beleven. Dat is voor iedereen mogelijk en het mag. Je mag ervoor kiezen om gelukkig te zijn en te doen waar je blij van wordt.

 

De vrouw is een mysterie dat geleefd en geliefd wil worden.

17198603_1836686719937335_104469093_n

Helaas zijn veel vrouwen deze natuurlijke staat van zijn kwijt geraakt in hun leven. Als dat zo is, kun je dat o.a. ervaren in:

 • Een knagend gevoel van onvrede

 • Voelen dat er meer in je zit dan er nu uitkomt

 • Een subtiele vermoeidheid die niet weggaat

 • Het gevoel dat je teveel of juist te weinig bent

 • Ontevreden zijn met je lichaam en je niet (meer) aantrekkelijk voelen

 • Een moeizame relatie met mannen

 • Weinig libido en seksueel verlangen ervaren

 • Het gevoel hebben dat je leeft met de handrem er op.

Thuiskomen in jezelf

In deze training ga je terug naar je eigen basis en maak je jouw sprankelende levensenergie weer wakker. Stap voor stap ontdek je wat er gebeurt als jij jezelf en het leven met een open hart gaat ontvangen. Als je jezelf liefdevol verwelkomt zodat je kunt thuiskomen in jezelf. Dan gaat je natuurlijke levensenergie weer stromen, je innerlijke blokkades vormen geen belemmering meer en je komt als vanzelf in contact met de diepe levensvreugde die altijd in jou aanwezig is.

Je lichaam als gids

Je belangrijkste instrument daarvoor is je lichaam. De relatie met je lichaam staat deze hele training centraal. Want jouw lichaam weet. Jouw lichaam voelt feilloos aan wat waar is en wat je nodig hebt. Jouw lichaam draagt een diepe wijsheid in zich. En jouw lichaam is een bron van levensenergie, sensualiteit en genot. Het is jouw toegangspoort naar een vervullend en vreugdevol leven. En dat ziet er voor iedere vrouw anders uit. Dus hoe is jouw relatie met je lichaam? Kun je haar voelen of leef je vooral in je hoofd? En welke rol hebben je emoties en gevoelens in jouw leven? Zijn ze je gids of ervaar je ze als lastig?

Wat er in je diepste innerlijk gebeurt, is je volle liefde waard.


-Rilke-

Veiligheid

Als je merkt dat je moeite hebt om jezelf te voelen, weet dan dat je niet de enige bent. Veel vrouwen zijn uit contact geraakt met hun lichaam en weten niet meer hoe ze naar hun lichaam kunnen luisteren. En bijna elke vrouw heeft wel een negatieve ervaring opgedaan als het aankomt op het gerespecteerd worden in haar lichamelijke integriteit en grenzen. Wat leidt tot het verliezen van je gevoel van onschuld. En juist daar ligt de sleutel naar verzachting in jezelf, naar het laten stromen van je energie en het genieten van je sensualiteit. De basis daarvoor is dat je je weer veilig gaat voelen in je eigen lichaam. Jezelf de tijd geven en voelen hoe je lichaam zich in haar eigen tempo weer opent.

Dat kun je haar vertellen. Maar wat ze nodig heeft is om dit elke keer opnieuw weer te ervaren. Dat je naar haar luistert. Dat je haar signalen serieus neemt, ook als je ze met je hoofd niet begrijpt. Om telkens opnieuw Ja te zeggen tegen alles wat je in je lichaam opmerkt. Om je vertrouwen te laten groeien doordat je aan den lijve ervaart dat jouw lichaam altijd weet wat ze wil en wat ze daarvoor nodig heeft.

depositphotos_55956709-stock-photo-women-walking-hand-in-hand

Sisterhood

Dit hoef je niet alleen te doen. Want juist in de bedding van een vrouwengroep, waar sisterhood centraal staat en je helemaal welkom bent in al je kracht en kwetsbaarheid, zul je merken dat het vele malen makkelijker is om hier in te zakken. Als vrouwen zich vanuit hun hart en buik met elkaar verbinden en elkaar steunen, ontstaat er een magisch veld waarin alles vrij gegeven kan worden.  Alles in jou doet er toe en is van belang. En dit delen met anderen is helen. Je bent niet alleen. En als je je eenmaal gedragen voelt door dit vrouwenveld, raak je dat ook niet meer kwijt. Het is een blijvende bron van voeding en steun waar je altijd naar terug kunt keren.

 

Tantra

In deze training zullen we veel werken met oefeningen uit de tantra en aangezien daar nogal eens misverstanden over bestaan zal ik kort iets zeggen over wat tantra voor mij inhoudt. De kern van tantra is voor mij “Ja zeggen tegen alles wat je in jezelf, en dan met name in je lichaam, opmerkt”. Dat is voor mij de basis van al het werk dat ik doe. Om alles in jezelf te leren verwelkomen. Dit vraagt een bereidheid om in jezelf te onderzoeken waar je in geraakt wordt. Dat je verantwoordelijkheid neemt voor je eigen proces. Aangezien we met het lichaam en met opwekken van onze levensenergie werken, zul je ook je seksuele energie tegen komen. Voor mij is dit een zeer vitale en heerlijke energie die overal in aanwezig is en waarin zoveel te leren en te ontdekken valt. We gaan geen seksuele handelingen uitvoeren maar enkel werken met onze seksuele energie. Als je dit spannend vindt of er vragen over hebt, neem dan even contact met me op, dan leg ik er iets meer over uit.

Opbouw van de training

De training is opgebouwd uit 5 blokken van 2 dagen en één individuele sessie.

Blok 1. Veiligheid en lichaamsbewustzijn

In dit blok gaan je vooral opnieuw kennismaken met je lichaam. Om je energie te kunnen laten stromen is het van het grootste belang dat je je veilig gaat voelen in je lichaam en dat je zenuwstelsel, dat vaak overprikkelt is, tot rust gaat komen. We zullen veel aandacht geven aan verschillende vormen van lichaamswerk, aardingsoefeningen en de polyvagaaltheorie.

Blok 2. Verlangens en schaduwwerk

In blok 2 ga je contact maken met je verlangens. Degene die je misschien al kent. En je diepere verlangens die daaronder zitten. Dit brengt je als vanzelf ook bij je innerlijke blokkades, angsten en schaamte. Je gaat deze gewonde delen in jezelf aankijken om ze vervolgens te kunnen integreren. Vrouwelijke kracht is geworteld in het donker en je gaat contact maken met je baarmoeder en ervaren welke wijsheid er in het donker in jezelf verscholen ligt.

Tussen blok 2 en blok 3 krijgt iedereen één individuele sessie van 1,5 uur.

 

Blok 3. Sensualiteit, intimiteit en genieten

Na het donker keer je jezelf nu weer naar het licht. Waar ligt je passie? Waar word je intens blij van? Je wordt uitgenodigd om te gaan voelen waar jij en jouw lichaam van genieten. Welke sensuele sensaties raken jou het meest? Hoe intiem en nabij kun je jezelf komen? Jij bent uniek en juist door te ontdekken waar jouw hart van open gaat, kun je de vreugde in je leven toelaten en ontvangen waar je naar verlangt.

Blok 4. Verbinding, relaties en polariteit

Vanuit de verbinding met onszelf en ons eigen lichaam gaan we ons openstellen voor de verbinding met anderen. Wat kom je daar in tegen? Wat voel je in je lichaam? Hoe zien de relaties in jouw leven er uit? Wat is het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke energie? Je gaat oefenen met aanraken, je grenzen stellen, uitspreken wat je het fijnste vindt en het verbinden van je harts-energie met je seksuele energie.

Blok 5. Seksuele energie als levensenergie en creatiekracht

Sensualiteit en seksuele energie lopen als een rode draad door de hele training heen en dit blok staat het omarmen van onze eigen seksualiteit centraal. Waar loop jij tegen aan in jouw seksualiteitsbeleving? Hoe kun je meer verantwoordelijkheid voor je eigen seksuele genot nemen? Seksuele energie is gelijk aan levensenergie en is de bron van jouw creatiekracht. Als jij geniet van jouw seksualiteit dan gaat die energie voluit stromen. Je gaat ontdekken wat jij nodig hebt om deze bron van creatiekracht in jezelf aan te boren.

Wat gaan we doen?

Het lichaam is bij alles steeds opnieuw het uitgangspunt en we gaan dan ook veel tijd besteden aan lichaamswerk en het leren luisteren naar wat ons lichaam ons te vertellen heeft. We werken aan de ene kant graag met vertraging en verstilling, en aan de andere kant juist met expressie geven aan wat er in je leeft via dans en stem. Ook zullen we veel oefenen met het gewaar worden van fysieke sensaties via aanraking van jezelf of een ander. Werkvormen zijn oa:

 • Dans

 • Stembevrijding

 • Tantrische oefeningen zoals de Wheel of consent

 • Aanraakoefeningen en massages

 • Oefeningen uit de polyvagaaltheorie

 • Visualisaties en meditaties

 • Inquiry’s en deelrondes

 • Schrijfoefeningen

 • Ademhalingsoefeningen

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is voor jou als je voelt dat:

 • Je levensenergie niet stroomt zoals je dat graag zou willen.

 • Je een verlangen voelt om je meer met je lichaam en je vrouw zijn te verbinden.

 • Je nog vaak in je hoofd zit en niet goed bij je gevoel durft te komen.

 • Je een (subtiel) gevoel van onbevredigd zijn ervaart.

 • Je regelmatig moe en uitgeput bent en een gevoel van vitaliteit mist.

 • Je meer wilt genieten van je leven en niet weet hoe je dat kunt creëren.

 • Je nieuwsgierig bent naar jouw eigen seksualiteit en hier meer van wilt genieten.

 • Verlangt naar meer ontspanning, vreugde en bezieling in je leven.

 • Je jouw focus van de buitenwereld af wil halen en tijd wil nemen om je eigen binnenwereld te leren kennen.

 • Je voelt dat er meer in je zit dan er nu uit komt.

 • Het tijd is om verantwoordelijkheid voor je eigen levensgeluk te nemen.

 

Wie zijn wij?

foto met Linda

Ik ben Avelien (rechts op de foto), 54 jaar en ik inspireer vrouwen om van hun leven te genieten. Dat doe ik vooral door je welkom te heten en je te laten voelen dat je goed bent zoals je bent. Je lichaam is daarbij de basis en ik laat je expressie geven aan wat er in je leeft. Op die manier kun je jezelf bevrijden van je innerlijke blokkades en kan je levensenergie weer vrijuit stromen. Sinds 2006 heb ik mijn eigen onderneming en geef ik coaching, workshops en trainingen in het veld van persoonlijke ontwikkeling, lichaamsbewustzijn en stembevrijding. De laatste jaren heb ik mijzelf steeds meer verbonden met mijn vrouwelijke energie en me verdiept in tantra en mijn eigen seksualiteit. Ik wil altijd zelf ervaren wat iets met me doet en als ik er enthousiast over ben dan stroom ik er van over en neem ik anderen er in mee. Ik geniet van mijn leven en ben oa moeder van een prachtige dochter en geliefde van een heerlijke man.

Ik geef deze training samen met Linda Marleen Olk (links op de foto), 35 jaar. Het pad dat zij bewandelt in haar leven bevat veel raakvlakken met waar deze training over gaat. Zij weet hoe het is om vanuit bevroren levensenergie naar stromende vrouwelijke levensenergie te gaan waarin veiligheid een grote rol heeft gespeeld. Haar lichaam en zenuwstelsel waren hierbij de ingang en bevatten een schat aan informatie, grenzen en verlangens. Door het lichaam te laten ontladen, emoties te laten stromen en steeds meer draagkracht in zichzelf te vinden kwam er als vanzelf meer ontspanning, sensualiteit en aanwezigheid. Samenkomen met andere vrouwen heeft hier ook een grote bijdrage in gehad. Met haar zachte kracht is Linda in staat bedding te geven aan wat er in jou leeft en de vinger op de zere plek te leggen. Met haar eigen onderneming: het Pure Hart ondersteunt ze moeders middels coaching en moedercirkels bij het in verbinding komen met zichzelf en hun kind(eren). Zelf is Linda moeder van een zoontje.

Linda en ik hebben samen al verschillende vrouwengroepen en trainingen gedaan en we vullen elkaar vanuit onze eigen unieke energie mooi aan.

Praktische informatie

De training bestaat uit 5 blokken van ieder 2 dagen + een individueel consult van 1,5 uur. De blokken beginnen op vrijdagochtend 10 uur en eindigen op zaterdagmiddag 17 uur. De locatie is centrum “Zunnekaant” in Orvelte (Dr).

De data voor het voorjaar van 2024 zijn:

16-17 februari
15-16 maart
12-13 april
17-18 mei
14-15 juni

Wil je je aanmelden of meer informatie, stuur me dan een mail op avelien@delevensgenieter.nl