Jan Kortie

Stembevrijdingsdag met Jan Kortie

Op donderdag 7 november 2019 komt Jan Kortie weer naar Groningen

voor een dag rond stembevrijding.

Jan Kortie is een autoriteit op het gebied van zingen vanuit je hart. Hij introduceerde het begrip ‘stembevrijding’ en ontwikkelde een onorthodoxe, opgewekte benadering van zingen. In die benadering draait het niet om methoden of technieken, maar inspireert hij je om jezelf en je muziek te bevrijden uit het keurslijf van ‘hoe het hoort’.

Meer informatie over Jan Kortie vind je op: www.jankortie.nl

Jij Bent Muziek!

Is het een workshop? Een open middag? Is het een voorstelling, een meezingconcert met verrassende solo’s? Is het ernst of entertainment? Het is een wat wonderlijke mix van dat alles. Het is soms een vrolijke boel, dan weer een stemmige stilte. De kans is vrij groot dat je er opgewekt vandaan gaat, en met (nog) meer vertrouwen in je eigen zingen.

 

“Wie kan praten kan zingen” zegt een Afrikaans spreekwoord. En hoe zou het anders kunnen zijn? Onze ziel houdt van zingen. Zingen is misschien wel de meest directe manier waarop we de schoonheid van onze ziel, van onszelf in de wereld kunnen brengen. Woorden zijn daarbij eigenlijk nagenoeg overbodig, hoewel soms handig. Onze klank volstaat.


Praktische informatie

 

Datum Donderdag 7 november 2019

Tijden 13.00 – 16.00 uur

Locatie: Bij Vrijdag in Groningen

Kosten € 45,00*

Aanmelden voor de middag kan met het aanmeldformulier op de site van Stembevrijding Groningen. Klik op deze link voor de juiste pagina. Het formulier vind je onderaan. 

* Als de kosten een doorslaggevend bezwaar zijn, neem dan even contact met me op.

 

“Het is een samenzijn dat je voor even doet voelen een mens te zijn met velen.
Samen op zoek naar een ervaring die niet goed te verwoorden is.


Hoewel, één ding kun je er wel van zeggen, zingen met Jan Kortie maakt je blij.”

 

Mantra-avond Het Lied van de Ziel o.l.v. Jan Kortie

Tijdens de avond zingen we mantra’s, uit zeer diverse religieuze en spirituele richtingen, in allerlei talen. Veelal met pianobegeleiding. Een deel van de muziek is ingetogen, soms ontroerend, een ander deel is uitbundig, dan spat de vreugde ervan af.

Het licht is gedempt, de sfeer is verstild. Er is niets voorgeschreven dat je zou moeten voelen of geloven. Tijdens deze avonden richten we ons op het woordeloze mysterie van het leven, we pogen dit stille mysterie te verklanken. Samen zingend overstijgen we het denken, en zo verbinden we ons nog dieper met dat mysterie en met elkaar.

Praktische informatie

Datum Donderdag 7 november 2019

Tijden 19.30 – 21.30 uur

Locatie: Luthersekerk in Groningen

Kosten € 17,50*

Aanmelden voor de avond kan met het aanmeldformulier op de site van Stembevrijding Groningen. Klik op deze link voor de juiste pagina. Het formulier vind je onderaan. 


* Als de kosten een doorslaggevend bezwaar zijn, neem dan even contact met me op.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren